Aktiviteter

Surströmmingsfest 20 september 2019

Surströmmingsfesten hölls på restaurang Lilla Hasselbacken, Djurgården med närmare 60 gäster.

För underhållningen med jämtländskt tema svarade artisten Gunnel Gisslén och pianisten Stefan Hammarqvist från Östersund.

Sedvanligt lotteri hölls med fina vinster som skänkts av jämtländska företag.

 

Årsmot 2019

Årsmotet 2019 hålls måndagen den 1 april på restaurang Två grabbar och Kök, Sveavägen 41, Stockholm.

 

Årsmotet 2018 hölls den 16 mars med följande middag på restaurang Två Grabbar och Kök med drygt 60 deltagare

I samband med årsmotet utdelades Jämtlandsgillets kulturstipendium till Fia Gulliksson, gastronom, entreprenör och hedersdoktor, för särskilt värdefulla insatser för Jämtland inom matkonsten och för sitt sätt att sprida kunskap om mat från Jämtland inte bara i Sverige utan i hela världen. Fia Gulliksson höll ett mycket uppskattat kåseri om sin mångskiftande verksamhet.

 

Årsmot 2018

Årsmotet 2018 hålls fredagen den 16 mars på restaurang Två Grabbar och Kök, Sveavägen 41, Stockholm.

 

Surströmmingsfest 22 september 2017

Den traditionella surströmmingsfesten äger rum fredagen den 22 september på restaurang Jakthornet vid Tennisstadion. Närmare detaljer kommer senare.

 

Lunch på Militärsällskapet 5 april 2017

Jämtlandsgillets medlemmar är inbjudna att delta i fältjägarlunch på Militärsällskapet , Valhallavägen 104 den 5 april kl. 11.30. Föredrag hålls av överste Jan Mörtberg om svensk försvarspolitik i dag – en lägesrapport.

 

Lyckat årsmot

Vid årsmotet var ca 50 medlemmar och gäster närvarande. En god middag serverades. I samband med årsmotet delades gillets hedersmedalj ut till artisten och gymnastikdirektören Bertil Englund, född i Östersund. Han gav en uppskattad underhållning tillsammans med sin pianist. Lottdragning med fina vinster som jämtlandsföretag och privatpersoner donerat avslutade kvällen.

 

Årsmot 2017

Årsmotet 2017 hålls fredagen den 10 mars på restaurang Två Grabbar och Kök, Sveavägen 41, Stockholm.